Aktuelt

Velkommen til vores nye hjemmeside

Vejle Bibliotekerne har fået ny hjemmeside. Vi håber, at du vil tage godt imod den.

Af Jørgen Gram

Tags

Servicemeddelelser
Ny hjemmeside

Adressen er stadig vejlebib.dk, og rigtig mange ting vil være præcis, som du kender dem. Men siden har fået et tydeligt ansigtsløft, som betyder, at alting ser helt anderledes ud.

Du skal højest sandsynligt lige vænne dig til forandringerne. Klik lidt rundt på siden og under din brugerprofil, så finder du nok det, du søger. 

Vejle Bibliotekernes hjemmeside er en del af et nationalt projekt, og der er tale om 'work in progress'. Det vil sige, at hjemmesiden er blevet lanceret, mens leverandøren stadig arbejder på at udvikle siden og at rette eventuelle fejl. Vi håber derfor, at du vil bære over med det, hvis du oplever, at alt ikke fungerer 100%, som du gerne vil have det. Og ellers hjælper vi gerne! Du er altid velkommen til at besøge os på biblioteket eller ringe til os, så guider vi dig.

Her er, hvad den nye hjemmeside bl.a. byder på af nyheder:
 

Overblik
Når du logger ind, får du straks punktet 'Dit overblik'. Så kan du med det samme se status for dine lån og reserveringer. Som noget nyt kan du også se status for 'Digitale lån'. Lige pt. gælder det dog kun lån fra eReolen. 

Visning på tværs af materialetype og udgaver
En søgning viser nu alle materialetyper og udgaver i oversigten ud for et værk. Samtidig kan du i oversigten straks se, om materialet kan lånes eller er udlånt.
OBS: Det nye format kan betyde, at det eks. ikke er bogen, der vises forrest, men lydbogen, e-bogen, etc.

Reservering på tværs af udgave
Hvis du reserverer skønlitteratur, får du nu som udgangspunkt det først tilgængelige eksemplar på tværs af flere forskellige udgaver i samme materialetype - med mindre at du aktivt vælger kun at reservere en bestemt udgave.

Fælles huskeliste
Din huskeliste samles og opdateres på tværs af hjemmesiden og appen Biblioteket, og også på tværs af forskellige bibliotekers hjemmesider, hvis du er låner i flere kommuner.  

Forbedret ' fuzzy search'
- og hvad betyder det? Det betyder, at søgemodulet er blevet bedre til at gennemskue, hvad du sikkert mener, hvis du f.eks. bare søger med ordet krimi. Så er det sandsynligvis nok fordi, at du gerne vil se de nyeste krimier. Det samme, hvis du eks. søger med ord som film eller musik - eller rock eller pop.

Mulighed for avanceret søgning
Der er nu mulighed for - som du måske kender det fra bibliotek.dk - at søge mere specifikt med 'Avanceret søgning' (som du finder i søgefeltet, ved at klikke på pilen ved siden af forstørrelsesglasset). Her er der også mulighed for kommandosøgning (CQL-søgning).