Lyden af Vejle
Flemming Hundevad Meng har i 2023 og 2024 arbejdet med en serie af spændende podcasts i bibliotekets regi, og til dato er det blevet til hans 5 personlige nedslag i lokalhistorien.
Gennem fortælling, oplæsning, sang, musik og interviews, er det nu muligt at komme nærmere på de interessante personligheder, der har været med til forme byens musikliv.
Du kan på Spotify høre om:
Egon Lynggaard Petersen og Emil Friis
Portrætter af to diskrete sangere, der har virket med afsæt i Vejle. Hør bl.a. sangerinden Gitte Hænning fortælle om sine oplevelser med Emil Friis som lærer i sang.
Niels Johannes Nielsen
Vejles måske mest kompetente komponist, der skabte forventninger om meget, men indfriede så lidt, ved sin død i 1932 kun 56 år gammel. Til gengæld står Vejles symfoniske musikliv på hans skuldre endnu i dag.
Orpheline Olsen
I afsnittet vil du høre om den københavnsk-vejlensiske godsejerfrue, musikmæcen, pianist og dirigent, der professionaliserede Vejles klassiske musikliv i 1880’rne.
Anton Stormlund
Interview og portræt af en vejlensisk ildsjæl, der gennem ca. 60 år har virket som musiker, musikskoleleder - og indehaver af Danmarks eneste biograforgel.
Lyden af Vejle i 70’erne og 80’erne
I et interview med guitarist, musikeren og musikpædagog Laif Lauridsen og musiker, trompetist, dirigent og studietekniker Torben Sminge, sættes der fokus på “Lyden af Vejle”, især i 1980’erne.
Men hvad har det med Gitte Hænning at gøre???
Det skyldes, at Gitte fik sangundervisning hos den tidligere vejlenser, koncertsanger og musikpædagog Emil Friis, Frederiksberg, som var søn af Axel Friis-dynastiet i Vestergade 17-19 (krydderifabrikken D. Friis A/S, der lå der, hvor senere Delicia, og nu Cafebutikken, kom til at ligge.)
Hør interviewet med Gitte i afsnittet om Egon Lynggaard Petersen og Emil Friis.